Paardencoach Sofie

Paardencoach Sofie

Coachen met behulp van paarden

Wat is paardencoaching? 

Paardencoaching is een unieke manier van coachen waarbij paarden worden ingezet bij persoonlijke vraagstukken. Coachen met paarden is een bijzondere en inzichtgevende ervaring. Je gaat niet op het paard zitten maar je hebt wel interactie met één of meerdere paarden in een veilige omgeving. Tijdens deze interacties geven de paarden je feedback, waardoor je je bewust wordt en inzicht kan krijgen in je vraag(stuk).

Waarom paarden?

Paarden zijn uitstekende coaches! Ze zijn zeer gevoelig, oordeelloos en ze leven in het hier en nu. 

Daarenboven kunnen ze je gedrag spiegelen waardoor je sneller tot inzichten komt, ze laten je hierbij zien en voelen wat er speelt.

Voor wie?

Iedereen is welkom, voor wie je bent en met alles wat je meedraagt!

Ik richt mij vooral op jongeren en volwassen die met een bepaald thema of vraag(stuk) zitten. 

Enkele voorbeelden:

  • Ik kan moeilijk keuzes maken
  • Ik kan geen grenzen stellen
  • Ik wil meer inzicht in mezelf krijgen
  • Ik loop tegen bepaalde zaken aan
  • Ik zit op een kruispunt in mijn leven
  • Ik weet geen blijf meer met bepaalde gevoelens
  • Ik heb fysieke klachten en weet dat er misschien een onderliggende emotionele oorzaak is
  • Rouw en hulp bij verlies
  • Kortom elk thema is welkom!

Hoe ziet een coaching eruit?

Ik ontvang jou graag op stal, waar we eerst een gratis intakegesprek voeren. Op die manier kunnen we rustig kennis maken en luisteren waarom je je graag zou laten begeleiden. Ook praktische zaken en eventuele vragen worden hierbij besproken. 

Wil je aansluitend een coachingssessie, dan kan dat. 

Nadat we het thema of de hulpvraag dieper verkend hebben, kunnen we naar de paarden toe. Hierbij zal ik je uitnodigen om een bepaalde activiteit uit te voeren in de weide. Door deze activiteit bij de paarden te doen, zal er een bepaalde dynamiek onstaat tussen jou en het paard. Hierbij kan je vanalles ervaren en voelen en zo een beter inzicht krijgen in je thema.

Als coach zal ik jou hierin begeleiden en ondersteunen met de juiste hulpvragen. Ik hou ook steeds de veiligheid in de gaten. 

Horse reflected coaching werkt oplossingsgericht.

De coachingssessies gaan altijd buiten door, dus voorzie je kledij zeker op een occasionele regenbui (lees: laarzen of goed schoeisel en een regenjas)Een paardencoachingssessie kan eenmalig zijn of volgens een traject, afhankelijk van de hulpvraag of het thema.

Praktisch

Adres: Wittemoer 66B, 9940 Evergem

Telefoon: 0498/82.72.31 (in hoofdberoep ben ik osteopaat dus je kan mijn voicemail treffen, spreek dan je naam en telefoonnummer in en dan bel ik jou zo spoedig mogelijk terug)

E-mail: sofie.vannieuw@gmail.com

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag